Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Esthetisch, prachtige bibliotheek verwelkomt de studenten

Wanneer je de Copenhagen Business School (CBS) binnenstapt, vraagt deze prachtige bibliotheek om onmiddellijke aandacht. Met zijn indrukwekkende esthetische uitstraling, aangename verlichting en warme kleuren heeft de bibliotheek sinds 2017 een grondige metamorfose ondergaan, toen het project voor de modernisering van het bibliotheekinterieur begon.

Bij de bibliotheek kunnen de studenten de leeszaal gebruiken om zich onder te dompelen in het lezen van een goed boek, terwijl het personeel prominenter is geplaatst bij de ingang van de bibliotheek. Bijna een miljoen jaarlijkse bezoekers bezochten de afgelopen jaren deze indrukwekkende bibliotheek, die 24 uur per dag open is voor studenten. De modernisering van het interieur van de bibliotheek is gebaseerd op verschillende gebruikersonderzoeken en bovendien geïnspireerd door Cambridge University Futurelib en Dokk1 in Aarhus.

Lammhults Biblioteksdesign A/S heeft alle rekken geleverd, evenals op maat gemaakte, ingebouwde vitrines. De rekken zijn ontworpen om te passen bij bestaande nissen, en de warme, mahoniehouten vitrines vormen een contrast met de strakke rekken, die samen een algeheel geweldige indruk geven.

”We hebben ervoor gekozen om de bibliotheek in te richten om de communicatie en dialoog tussen ons en de studenten te verbeteren. We hebben veel positieve feedback gekregen van de studenten die de esthetiek complimenteren, en ze vinden dat de bibliotheek een uitnodigende omgeving is om in te studeren”, zegt bibliothecaris Liv Bjerge Laursen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws